Özgeçmiş
ODTÜ Elektrik-Elektronik Müh. Bölümünde araştırma görevlisi (1988-1999), Başkent Üniversitesi Elektrik-Elektronik Müh. Bölümünde öğretim görevlisi (1999-2003) olarak çalıştı. TÜBİTAK BİLGEM’de 2004’ten beri radar ve anten sistemleri üzerine başuzman araştırmacı olarak görev yapmakta olup, 2014ten bu yana Temel Bilimler ve Teknoloji Eğitimi Araştırmaları üzerine de çalışmalarını sürdürmektedir.
Konu Özeti
PROJE TABANLI ÖĞRENME
Yaşamın içinde bilim ve teknolojinin yaygın ve hızlı gelişimine uygun olarak ülkelerin eğitim ve ekonomilerini dönüştürmeleri, yenilikçi yaklaşımlarla mümkün olmaktadır. Temel ve okul öncesi eğitimde süre gelen standart kitle eğitimi anlayışı günümüz ve geleceğin ihtiyaçlarını karşılamakta yetersiz kalmakta, insanların bilgi –beceri –yaratıcılık odaklı bir dünyada değer oluşturması beklendiği göz önüne alınarak, eğitimde farklılaştırılmış/kişiselleştirilmiş yaklaşımlar önem kazanmaktadır. Bunu destekleyen en etkili öğrenme yöntemlerinden biri Proje Tabanlı Öğrenmedir.
Bloom’un 3 boyutlu öğrenme alanlarının tümünü destekleyen bu yöntem, yaşam içinde her alanda geçerliliği olan proje süreçlerini eğitime entegre etmeyi hedef alır. Yaşayarak/yaparak öğrenme süreçlerini içerir.
Proje Tabanlı Öğrenme; geleceğin ağırlıklı meslek alanlarının dayandığı bilim, teknoloji, tasarım, mühendislik, matematik disiplinlerinin en etkili öğrenilebildiği platformdur. En önemlisi, ortaya bir ürün/hizmet/değer koymayı öğrenen öğrencilerin çok yönlü kazanımlar elde ederek öğrenmeyi mecburiyet olarak görmekten çıkıp, sürekli öğrenen ve gelişen bireyler olarak yetişmeleridir.